Скенар терапия

Среща на древното лечителско изкуство с модерната електронна технология

СКЕНАР генерира и предава на тялото индивидуално дозирано количество стимулиращи електроимпулси,които са моделирани така,че да наподобяват физиологичните,характерни за тялото биотокове.Скенар е първото по рода си електротерапевтично устройство,което работи на принципа на биологичната обратна връзка-в хода на терапевтичния процес,всеки сигнал на уреда контролира телесната активност и в същото време е контролиран от постоянно променящото се състояние на организма.Поради това всеки следващ сигнал е различен от предхождащия,което предотвратява привикване към въздействието,преди организма да е генерирал достатъчно количество невропептиди,необходими за преодоляване на паталогичния процес и възстановяване на хомеостазата.Натрупаният практически опит,показва,че почти няма болест,която да не се повлиява благоприятно от тази терапия!

Използването на Скенар е показано във всеки стадий от лечението на заболяванията на:

Опорно-двигателния апарат,

Нервната система,

Храносмилателната система,

Дихателната система

Отделителната система,

Гинекологични заболявания.

Този необикновен апарат се нарича СКЕНАР и е уникалнен метод на въздействие върху човешкия организъм. Дешифрирало името му звучи като ‘Само Контролеруем Енерго Нервно- Адаптивен Регулатор’. На пръв поглед изглежда сложно, но принципите на действие на апарата са да помогне на организма сам да се пребори със страданието.

Приборът е създаден преди 20 год. за нуждите на продължителните космически полети и да поддържа добрата кондиция на звездните пътешественици. Строго засекретената технология на руските специалисти излиза от анонимност едва след перестройката, а през 1993год, с него започват да лекуват и цевилни медици. В Западна Европа апаратът е известен под името „KOSMED“ (от космическа медицина; като е получил знака на Съвета на Европа „CE mark“ и е одобрен от Британската агенция за медицинска апаратура ‘UK Medical Devices Agenci’. Апаратът и технологията са регистрирани в САЩ, Япония, Канада, Холандия, Дания, Унгария и др.

Апаратът е одобрен от Британската Агенция за Медицинска апаратура “UK Medical Devices Agency” и е получил Знака на Съвета на Европа “CE mark”. 

СКЕНАР-апарат въздейства по кожата чрез слаба енергия, но силна информация. Кожата на човека е уникална структура, която представлява карта съдържаща информация за състоянието на отделни органи и системи. Извършва се обмяна на информация м/у кожата и СКЕНАР-апарата.

СКЕНАР-терапията лекува не болестта, а причината.

СКЕНАР – среща на древното лечителско изкуство с модерната електронна технология

СКЕНАР е абревиатура от името на терапевтичния метод и на използвания за целта уред Самоконтролеруема Енерго-Невро Адаптивна Регулация.

Уредът е бил разработен в рамките на секретната съветска космическа програма. Изхождайки от принципите на класическата китайска медицина – акупунктура и зонален контактен масаж, СКЕНАР великолепно съчетава свръхмодерната електронна технология с древното лечителско изкуство.

СКЕНАР помага на тялото да коригира и завърши собствената си оздравителна програма. Организмът използва своите ендогенни фармацевтични субстанции. Той е първото по рода си електротерапевтично устройство, което работи на принципа на биологичната обратна връзка. СКЕНАР – терапията не атакува само конкретния активен патологичен процес, но води и до подобряване на общото физическо и психическо състояние. Постига се отлично и бързо възстановяване след стрес, физическо и умствено натоварване.

СКЕНАР-терапията се справя с редица страдания когато стандартните методи на лечение са безсилни

В началото на 80-те год. в закрития град – Таганрог, учени създават уреда СКЕНАР (СамоКонтролируем Енерго Невро Адаптивен Регулатор) по решението на съветска космическа програма. Висококвалифицирани биолози, физици, лекари и инженери под пълна секретност работят над прибор, който да поддържа здравето на космонавтите. При перестройката това производство става достояние на широката общественост.

Чрез СКЕНАР-апарата се влияе на най-тънките нервни С-влакна с мощен и неувреждащ сигнал. Те отделят невропептиди, чието действие стартира каскада от процеси в човешкия организъм, които водят до превеждане в норма на функциите му. Човешкият организъм има неограничени възможности, а СКЕНАР е начинът да подбутне организма в правилната посока сам да се възстанови.

Имала съм случай при който пациент се оплаква с години от болки в корема, но никой не може да каже от какво. При СКЕНАР – терапията се образува фистула (дупка в корема), откъдето излезе гной. Оказа се, че конец останал след операция, предизвиква възпалителен процес. Този нов метод е много ефикасен и при камъни в бъбреците. Благодарение на терапията организмът сам разрушава камъните, независимо колко са големи и от какво естество са, и тези бъбреци повече не образуват нови. Заболяване на лицевия нерв – тригеменос, което води до страшни болки в лицето, също се повлиява благоприятно. След три курса от 15 процедури лицевия нерв е почти възстановен. За излекуване от язва е достатъчен един курс от 15 процедури траещи до 30 минути. Дискова херния, за която оперативното лечение се смята за най-ефикасно, със СКЕНАР се постига пълно клинично оздравяване.

Чудодейният прибор, който е по-малък дори от човешка длан води до големи успехи в лечението.

•СКЕНАР ТЕРАПИЯ

СКЕНАР апарата е електростимулатор, който упражнява терапевтично, неувреждащо човешката кожа влияние, оказва общо регулиращо въздействие върху физиологичните системи на човешкото тяло при широк спектър заболявания.

Методическите и технически решения осигуряват индивидуално дозирана електростимулация върху области от кожата и стимулират реакции,които целят възстановяването на функциите.

СКЕНАР терапията може да се използва за корекция на патологични състояния /особено в случаи с проява на болка/, за подобрение на здравната динамика след наранявания, изгаряния, измръзвания и други подобни ситуации.

СКЕНАР терапията се прилага като самостоятелно лечение или в комбинация с други методи на лечение. Препоръчва се като ефективно средство за лечение на различни заболявания, овладяване на болката и смущенията при следните състояния:

– НЕРВНА СИСТЕМА /различни заболявания на гръбначния стълб с вторични смущения на нервната дейност, със статични и динамични смущения, деформиране на гръбначния стълб; радикулит, неврит, смущения в кръвообращението на главния мозък и техните последици,заболявания на вегетативната нервна система и др.

– КОСТНО-МУСКУЛНА СИСТЕМА /миозит, артрит, артроза, натъртвания на меките тъкани, фрактури/

– ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА /трахеит, бронхит, остри респираторни заболявания /ОРЗ/, остри респираторни вирусни заболявания, пневмония, плеврит, бронхиална асма/;

– СЪРДЕЧНОСЪДОВА СИСТЕМА /исхемия/ коронарна болест на сърцето КБС/, хипертония, хипотония, различни форми на аритмия/, на съдовете на крайниците /ендартерит,варикозни разширени вени, смущения в кръвообращението на малкия кръг,трофични язви/;

– ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА /гастрит, ентерит, колит, холецистит, хепатит/;

– УРОГЕНИТАЛНА СИСТЕМА /пиелонефрит, цистит, нарушения на менструалния цикъл, възпаление на яйчниците, стерилитет, токсикоза на бременността/;

– ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЗЪБИТЕ /пародонтоза, периодонтит, болкоуспокояване/.

Лечение за космонавти с уред ‘СКЕНАР’

С разработения за космонавти електротерапевтичен уред СКЕНАР вече могат да се лекуват и обикновени хора. Той помага при травми и хронични болести.

За разлика от иглотерапията, на тази електронна акупунктура се подлагат деца и бременни. Апаратът напипва съответните точки и дозира времето за въздействие. Импулси, подобни на физиологичните биотокове се предават безболезнено.

Апаратът премахва шипове, болки в мускулите, ставите и сухожилията и се използва за укрепване на имунната система. Терапията оказва ефект при остри спортни травми, парези, неврози и депресии. За рак в напреднал стадий методът не се използва за лечение, но облекчава болките и намалява нуждата от приемане на опиати. Уредът помага при стерилитет, язва, сърдечно-съдови, кожни, гинекологични и белодробни заболявания. Трайно и ефикасно лечение с апарата се постига и при дископатията, болки в гърба, ишиас и прищипнати прешлени.

Лечението включва от 5 до 15 процедури. При хроничните болести се прилагат повече от 2 курса.

Почти няма болест, която да не се повлиява благоприятно от СКЕНАР-терапията. Ефективността й достига средно 90% (при 60% – пълно клинично оздравяване, а при 30% -значително намаляване на оплакванията и подобряване на общото състояние.

      СКЕНАР апарата изпробван първо в орбита, електронният уред се справя с редица страдания

Уникалния апарат СКЕНАР (самоконтролиращ енерго-невроадаптивен регулатор, който досега само в Англия и Русия можеха да се похвалят, вече е и в България от 6 години. Дело на 5-членен екип от руски лекари и електронни инженери и е изчислен специално за лечение на космонавти. Задачата на учените била да създадат малък по обем, лек, нуждаещ се от малко енергия и използващ биоенергетичната технология уред. Сътворяван в течение на 20 год. апаратастанал достояние до медицинските среди по време на перестройката. 300-грамовото откритие на руснаците, на практика осъществява терапия чрез електроимпулси без да нарушава целостта на кожата. Тайната на уреда е в това, че активира резервите на организма, за да се справи той сам с болестите. Най-опростено казано СКЕНАР е създаден на базата на древното китайско лечение чрез зонален контактен масаж.

Методиките за лечение с апарата включват и СУ-ДЖОК терапия, АУРИКОЛО терапия и КРАНИО терапия. Работи се по меридианите, които представляват емпирични пътища по които протича енергията на съответните органи.

СКЕНАР сам измерва стойностите на кожното съпротивление и работи с 9-волтова батерия. Поставя се на мястото, където е болката или на проекцията на болния орган. Определя най-подходящото за въздействие място и лекува като променя характера на импулсите. Това не е поредния електроуред за въздействие върху кожата, а изключителен по своите технически характеристики апарат. Лечението със СКЕНАР няма никакви странични ефекти и противопоказания, тъй като разчита само на собствените сили на организма.

Една нова надежда когато стандартните методи на лечение са безсилни.

Руското чудо СКЕНАР-апарат лекува всички болести

СКЕНАР е една уникална разработка, един принципно нов подход за неинвазивно, физиологично решаване на здравните проблеми на човешкия организъм, един универсален лечебен подход който може да се окаже медицинската технология на новото хилядолетие. Разработен е като част от съветска космическа програма от екип елитни лекари и инженери с цел да бъде създаден малък, лек енергоикономичен и високоефективен прибор, който да поддържа във върховна форма здравето на космонавтите. СКЕНАР великолепно съчетана свръхмодерната електронна технология с древното лечителско изкуство на Изтока. Той генерира и предава на тялото дозирано количество стимулиращи електроимпулси, моделирани така,че да наподобяват физиологичните, характерни за тялото биотокове. Поради това при лечение с него не се наблюдават странични ефекти.

Чрез активизиране на потенциалния резерв на тялото СКЕНАР повишава приспособителните възможности на организма, нормализира обменните процеси и нарушените функции, осигурява изключително изразен болкоуспокояващ ефект, активизира ендокринно-имунния отговор на организма и подтиска възпалението, отока и алергичните реакции, нормализира функцията на срдечно-съдовата система и др. Руските учени представят над 50 000 документирани случая на успешно лекувани със СКНАР. Почти няма болест, която да не се повлиява.

Въздействието на СКЕНАР-терапията върху организма като единна система

Човекът е единна система и е необходимо да се лекува не само неговата душа, но и тяло.

Едновременно с действието на процедурите от СКЕНАР терапията е задължително неговото сътрудничество и желание за промяна. Пациентът трябва да промени своето отношение към себе си, към своя живот, към режима си на хранене в противен случай трудно би му се помогнало. СКЕНАР технологията възприема човекът като система. И най-трудното в тази технология е общуването с пациента. Не винаги пациента правилно оценя динамиката често не разбира необходимостта от обостряне на неговото състояние. А това е възможно да се случи. Удачно в процеса на лечение е и подкрепата на цялото семейство. Тогава говорим и за добра семейна терапия. Защото здравето и болестите на всички членове от семейството са взаимно свързани. При едно добро разбиране на ефекта от СКЕНАР от страна на семейството, пациентът е готов на последващо лечение, знае пътят на технологията, видял е как тя се прилага и помага на неговите близки.

Въздейсвието на процедурите е върху организма като цяло.

Цялостен подход в поддържането на органите и системите в организма особено ако лечението е започнато рано, може още при първите симптоми да се предотврати бъдещо хронифициране на процеса. Това е важно и основно при работа със СКЕНАР. Защото той е физиотерапевтичен уред за приложение в лечението на широк кръг заболявания.

Особеностите на СКЕНАР-терапията е в това, че методът фундаментално се опира на източната философия в отношението към болния. Така въздействието е не върху отделния орган, а на целия организъм. Това е не просто симптоматично лечение, което премахва болката, а способ да се възстановят всички нарушени функции на организма. При това е метод без противопоказания. Ако ги има, те са преди всичко от психологичен характер – липсата на вяра в СКЕНАР процедурите. СКЕНАР може да помага даже в случаите на хронични заболявания, но при достатъчно процедури и в добро сътрудничество от страна на пациента. Особено ефективен е той при остри състояния. Болки в гръбначния стълб и ставите, възпаления, проблеми който почти не се поддават на лечение с традиционната медицина се лекуват със СКЕНАР. Разбира се не мигновено, с няколко последващи курса, в съчетание и с лекарства успеваемостта е пълна.

Да помогнеш на човека – бързо, ефективно и за дълго като го превърнеш по време на лечение със СКЕНАР и в единствено важен – това е основната задача и верую на СКЕНАР-терапевта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s